Rybízák - nejen víno z černého rybízu
Co je rybízák?
Ještě ho neznáte? Rybízák je špičkové ovocné víno, vyrobené ze 100% léčivých plodů černého rybízu. Jeho intenzivní vůni, rubínovou barvu a sladkokyselou chuť si prostě zamilujete! Obsahuje 11% alkoholu, z něhož Vás nebude bolet hlava.
Rybízák jako lék
Věděli jste, že černý rybíz je největším přírodním zdrojem vitamínu C? Díky němu bude Váš imunitní systém pevný jako skála. Vitamín P – Rutín, zase posílí Vaše srdce, zvýší pružnost cév a vyrovná Vám krevní tlak. K tomu vitamín A a celá řada vitamínů B. Budete se zkrátka cítit skvěle!
Více o léčivých účincích naleznete zde.
Jak se to pije?
Rybízák můžete popíjet dvojím způsobem. Buďto se klasicky opít (bez ranního bolehlavu) nebo jej můžete užívat jako lék. 0,5dcl po obědě pro cukrovkáře, 1dcl před spaním pro vyrovnání krevního tlaku či 1dcl ráno a 1dcl večer pro výrazné posílení imunity.
Horké nebo studené?
A to je na tom to nejlepší – Rybízák je v letních vedrech úžasný ledově vychlezený, pokud je až moc horko, neuškodí ani kostka ledu. A v zimě či při nemoci? Rybízák ohřejte na +-60 stupňů celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček – chuť by byla velmi nevyvážená!
Rybízák k luxusní večeři
Rybízové víno skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména stejků), sýrů ementálového typu, ryb (a proto Rybízák nesmí chybět na štědrovečerním stole), smažených řízků či tvarohových koláčů. Tohle víno doslova vygraduje Vaší večeři k dokonalosti. Pozor ale na mák – Rybízák po něm chutná “divně”.
Vaříme na víně
Náš Rybízák je dokonalé víno na vaření. Skvěle nahradí Cherry v receptech středoamerické kuchyně a je všestranný také v České a Slovenské kuchyni. Třeba hovězí líčka na Rybízáku jsou naprosto orgasmické.
Zde jsme pro Vás připravili pár tipů, jak z Rybízáku skvěle uvařit.
Balení, skladování a trvanlivost
Toto víno je naplněno ve skleněné lahvi o objemu 0,75l a jako uzávěr je použit kvalitní korek. Víno tak v tomto balení vydrží navěky. Balení je vhodné i pro archivaci. V případě, že chcete víno archivovat, láhev skladujte na ležato. Korek tak zůstane namočen a nestane se, že by vyschnul a do vína se dostal vzduch (který by jej časem zkazil).
Rybízák má rád chlad a temno, takže podlaha ve spíži, sklep či prostě lednice budou pro skladování ideální.