Histaminová intolerance a naše vína
Uvědomujeme si, že někteří z vás se mohou potýkat s histaminovou intolerancí. Červená vína, která procházejí složitějším fermentačním procesem, obsahují často vyšší množství histaminů, kvůli zvýšené bakteriální aktivitě - podobné té, kterou vidíme při výrobě kvašených potravin, jako jsou kvašáky nebo kimchi.
Naše ovocná vína jsou však vyráběna s menší bakteriální aktivitou, což znamená nižší obsah histaminů. Přesto doporučujeme konzultovat jakoukoliv konzumaci alkoholu s vaším lékařem, obzvláště pokud máte vážnější formu histaminové intolerance.
Pro bezpečnější volbu vám doporučujeme následující ovocná vína z naší nabídky:
- angréšťák
- meruňák
- jahoďák
- maliňák
- A dále Hula Hula, Červeňák, Don Lemon, Zlatý hřeb a Zázvorový svetřík.
I když tyto produkty mají nižší obsah histaminů, nemůžeme zaručit jejich úplnou absenci. Proto doporučujeme opatrnost a před konzumací se poraďte se svým lékařem.